MiniMattheus 2018

Bach's Mattheus Passion in een korte, intieme versie

Wat is de Mini Mattheus?

Bach’s geliefde Mattheus Passion,  maar dan de helft korter. De mini-versie duurt anderhalf uur, onderbroken door een pauze, zonder dat het verhaal uit de passie verloren is gegaan. Alle klassiekers zitten er natuurlijk in, Erbarme dich, Sind Blitze sind Donner, het bekende slotkoor… De Mini Mattheus is voor iedereen die minder tijd of zin heeft in de lange versie, of het om allerlei redenen het niet zo fijn vindt om zo lang te zitten. De Mini Mattheus is voor iedereen die misschien voor het eerst kennis wil maken met Bachs Mattheus Passion.

De Mini Mattheus wordt uitgevoerd door 9 zangers, met pianobegeleiding. Het bijzondere is dat de solisten ook de koorpartijen zingen. Door de kleine opzet hoor je ook goed hoe de afzonderlijke stemmen met elkaar harmoniëren of juist tegen elkaar zingen. De Mini Mattheus is bovendien zo toegankelijk omdat de uitvoering zeer betaalbaar is.

Waar en voor wie?

De Mini Mattheus is geschikt voor cafés en kerkjes of andere ruimtes vanaf 80 tot 150 (en in goede akoestische ruimtes zoals kerken tot 200) concertgangers. We brengen de Mini Mattheus in kerken, maar ook graag in het dorpscafé en het liefst in dorpen of steden waar de Mattheus niet zo snel te horen zal zijn.

De Mini Mattheus is een initiatief van Henk Westland (artistieke leiding) en Mirjam Bosgraaf (productionele leiding). Voor informatie en mogelijkheden om de Mini Mattheus in 2019 bij u uit te voeren, neem gerust contact op met Mirjam Bosgraaf, via info@minimatthaus.nl

Concerten

Westzaan
Zuidervermaning
23 februari 2018, 20.00 uur 
Info & Reserveren

Baambrugge
Dorpskerk
24 februari 2018, 20.00 uur
Info & Reserveren

De Rijp
De Groene Zwaan
25 februari 2018, 15:30 
Info & Reserveren

Oud Avereest
Reestkerk
2 Maart 2018, 20:00 
Info & Reserveren

Texel
Hoornder kerkje
3 Maart 2018, 15.00 uur
Info & Reserveren

Amsterdam
't Blaauwhooft
4 Maart 2018, 15.00 uur
Info & Reserveren

Utrecht
Onderwegkerkje Blauwkapel
9 Maart 2018, 20:00
Info & Reserveren

Castricum
De Oude Keuken
UITVERKOCHT
11 Maart 2018, 15.00 uur
Info & Reserveren

Zeist
Beauforthuis
11 Maart 2018, 20.15 uur
Info & Reserveren

2 reacties

  1. oh wat leuk, ik kan niet wachten

  2. Heb er ook dit jaar weer vreselijk veel zin in 🙂 net als alle andere uitvoerenden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

© 2018 MiniMattheus 2018

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑